Psihoterapija

treeimagesdobesedno pomeni ‘zdravljenje duše’. Dušo lahko razumemo kot nekaj, kar ne potrebuje zdravljenja, saj je ‘zdrava’ že po svoji naravi. Prav tako smo mi v svoji pravi naravi že celi in popolni. Škoda je, da se tega zelo redko zavedamo. Namesto tega se identificiramo s svojimi mislimi, občutki, privzetimi mnenji in komentarji. Še posebej z neprijaznimi. S pojmom duša lahko povezujemo tisto, kar je najlepše in najpristnejše v nas. Njen namen je s svojimi kvalitetami (mir, radost, ustvarjalnost, altruizem…) čimbolj prežeti našo osebnost. In osebnost je tisto, za kar je terapija blagodejna. Psihoterapija se ukvarja z načinom našega razmišljanja, čustvovanja in zaznavanja. Na teh področjih išče nove načine za bolj sproščeno in zadovoljno bivanje.

(Psiho)terapija je ena od pot iskanja, oživljanja in uravnotežanja še neznanih delov svoje osebnosti in njihovo vključevanje v svoje zavestno bivanje. V osebni zgodovini je bilo veliko možnosti ‘pozabiti, ne slišati se’, saj smo le tako lahko dobili kaj pomembnega od za nas pomembnih ljudi. Tudi v odraslem obdobju se nam lahko zgodi, da se moramo odreči delom sebe, da pridobimo ali ohranimo kakšen odnos ali dobrino. Pogosto lahko slišimo, da je čas, v katerem živimo, pravi čas, da se celimo, da postajamo celi. Ker smo takšni v zadovoljstvo sebi in drugim. Ni vedno lepo in lahko pridobivati sebe nazaj, vedno se pa splača.

Pobrišimo prah

Blizu nam je ideja in praksa ekologije; znanosti o domu, prebivališču. Sodobna znanost ugotavlja, da se vse začne in konča pri izvoru, in ta izvor smo mi. Najprej prebivamo v sebi, torej naj se tudi čistilna akcija začne pred domačim pragom. Pobrišimo prah tam, kamor sonce nikoli ne posije. V svoji senci ali slepi pegi, kar je lažje z nekom, ki temu posveti svojo polno pozornost ter znanje in veščine, pridobljene skozi študij in lastno terapijo/delo na sebi.

Za več podrobnost pokličite Sabino na 031 512 285 ali Ano na 041 454 415.

Comments are closed